Na scenę wkroczył jego dubler: ser owczy.
Składniki:
- 1 bardzo, bardzo duży ziemniak "w mundurku"
- 1-2 małe serki owcze (wędzone)
- odrobina masła
Do gotowania ziemniaka:
- woda, sól
Do smażenia, duszenia:
- olej (użyłam słonecznikowego), masło
Przyprawy:
- pieprz, papryka ostra
Ilość składników na minidanie dla dwóch osób.
Wykonanie:
1. Ziemniaka myję, gotuję w lekko osolonej wodzie. Lekko przestygniętego kroję na pół. Każdą połówkę nacinam "na krzyż".
2. Na patelni rozgrzewam mieszaninę oleju i masła. Układam połówki ziemniaka. Do każdej nakładam odrobinę masła, pieprzu, startego sera i papryki. Duszę. Danie jest gotowe, gdy ser rozpuści się.
Smacznego :)
Jak podać? Może na liściach sałaty?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz