Fot. Fasolka z warzywami i serem |
Danie smaczne z serem żółtym i bez niego.
Składniki:
- garść fasolki
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 por (biała cześć)
- 1 marchewka
- 200 g pomidorów z puszki
- 1 pomidor "żywy"
- 1 pomidor "suszony"
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- woda
- ser żółty
Przyprawy:
- kolendra mielona
- pieprz cayenne
- mielony pieprz czarny
- sól
- kminek
+ ewentualnie kilka plasterków szynki drobiowej pokrojonej w kostkę
Przygotowanie:
1. Fasolkę namaczam w wodzie na całą noc. Rano odlewam i zalewam nową wodą. Gotuję do chwili gdy fasolka będzie na wpół miękka.
2. Wszystkie warzywa kroję w kostkę lub plasterki. Dodaję do fasoli.
3. Dodaję przyprawy i koncentrat. Gotuję aż do miękkości.
4. Rozlewam na talerze. Dodaję starty ser żółty. Mieszam.
Smacznego :)
P.S.
Ewentualne zagęszczenie potrawy: 1/2 szklanki letniej wody + 1 duża łyżka mąki kukurydzianej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz