Dziś, mięsne:
Składniki:
- 6 małych ziemniaków
- 20 plasterków minisalami
Przyprawy:
- papryka słodka
- papryka ostra
- czubryca czerwona
Do smażenia:
- olej (użyłam słonecznikowy), masło
Do gotowania ziemniaków:
- woda, sól
Do podania:
- 6 małych liści sałaty
Ilość składników na danie dla dwóch osób.
Młode ziemniaki w "mundurkach" myję dokładnie. Usuwam wszelkie uszkodzenia. Kroję w talarki. Gotuję w lekko osolonej wodzie.
Ugotowane ziemniaki wrzucam na rozgrzany olej z masłem.
Posypuje czerwonymi przyprawami: papryką słodką i ostrą, czerwoną czubrycą.
Mieszam delikatnie i podsmażam.
Dodaję plasterki salami. Delikatnie mieszam. Chwilę duszę. W razie konieczności odrobinę podsmażam (Nie za długo, aby z salami nie powstały "węgielki".)
Podanie: na talerzach układam kilka liści sałaty. Nakładam ziemniaczki z salami....
Smacznego :)
P.S. Bardzo szybkie danie w przyrządzeniu i zjedzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz