Składniki:
- 1/2 małej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 400 g pomidorów krojonych z puszki
- 1/2 szklanki soczewicy zielonej
- mała garść fasoli szparagowej żółtej
- 10 plasterków minisalami
Przyprawy:
- curry
- słodka papryka czerwona
- ostra papryka czerwona
- 4 pomidory suszone
Do smażenia:
mieszanina oleju i masła
Do gotowania soczewicy i fasolki:
- woda
Ilość składników dla 2-3 osób.
1. Soczewice płukam i wrzucam do gotującej się wody.
2. Fasolkę myję. Odcinam końce. Kroję na kawałki i wrzucam do drugiego garnka do gotującej się wody.
3. Warzywa gotuję aż będą miękkie. Odcedzam.
4. Obraną cebulkę i czosnek drobno siekam i wrzucam na rozgrzany olej z masłem. Chwilę podsmażam na małym ogniu.
5. Na patelnię dodaję pomidory.Podsmażam na małym ogniu i duszę aż do rozpadnięcia się pomidorów.
7. Dodaję fasolkę. Dodaję przyprawy: curry (dużo), słodką i ostrą paprykę, pokrojone salami. Mieszam. Duszę pod przykryciem kilkanaście minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz