- 1/2 czerwonej papryki
- 2 duże i grube plastry wędzonego koziego sera
- 6 suszonych pomidorków
- 1 pieczone udko kurczaka
- 6 małych ogórków konserwowych (użyłam konserwowanych z ostrymi papryczkami)
- 2 bardzo duże garście rukoli
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżka soku z cytryny
Przyprawy:
- mielony pieprz kolorowy
Do podania:
- 2 lekko podgrzane (np. w mikrofali lub na patelni) tortille
Ilość składników obliczona dla dwóch dość głodnych osób.
Wykonanie:
1. Czerwoną paprykę myję i kroję w bardzo drobną kostkę.
2. Wędzony ser kozi kroję w cienkie paseczki.
3. Suszone pomidory kroję w cienkie paseczki używając... nożyczek do drobiu ;).
4. Mięso z pieczonego udka kurczaka rozdrabniam z pomocą widelca.
5. Mini ogórki konserwowe kroję w cienkie plasterki.
6. Rukolę myję i lekko szatkuje.
7. Wszystkie składniki mieszam dokładnie.
8. Dodaję ok. 200 ml jogurtu naturalnego, pieprz, sok z cytryny i dokładnie mieszam. Odstawiam w chłodne miejsce na ok. 20 min.
Smacznego :)
P.S. Bardzo dobrze pasuje do tej sałatki lekko podgrzana tortilla.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz