Z dżemami! Dwoma!
Gruszki i ser Camembert?
Wydawało się mi dziwne to połączenie, ale przecież ser Camembert z żurawiną jest bardzo dobry w smaku.
Fot. Gruszki z serem Camembert i dżemem |
Składniki dla dwóch osób:
- 2 gruszki
- 1 ser Camembert (użyłam tzw. „bez przypraw”)
- dwa dżemy (słodki i kwaśny, użyłam: z borówek i z rokitnika)
Przygotowanie:
- Gruszki obrałam, przekroiłam na pół, usunęłam nasiona ze środka i pokroiłam.
- Ser Camembert pokroiłam na 8 części
- Pokrojone gruszki przełożyłam serem Camembert i włożyłam na ok. 45-60 sekund do kuchenki mikrofalowej.
- Wyjęte z mikrofali danie przybrałam dżemem z borówek i z rokitnika.
Pyszne :)
Ciekawe, czy z innymi owocami będzie równie smaczne?
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz