Dziś również danie inspirowane kuchnią tajską.
Fot. Wędzone tofu smażone z warzywami |
- 1 duża pietruszka
- 1 duża marchewka
- 1/2 zielonej papryki
- 7 czarnych oliwek
- 1 opakowanie wędzonego tofu
Przyprawy:
- chili
- imbir
- 2 łyżki sosu sojowego
Do smażenia:
- 2 łyżki masła klarowanego
Przygotowanie dania:
1. Pietruszkę kroimy w słupki
2. Marchewkę kroimy we wstążki (z pomocą obieraczki do warzyw)
3. Zieloną paprykę kroimy w piórka
4. Oliwki kroimy w krążki
5. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy warzywa
7. Tofu kroimy w drobną kostkę i dodajemy do warzyw
8. Wszystko mieszamy i doprawiamy sosem sojowym, chili i imbirem
10. Całość dusimy ok 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Smacznego :)
Pietruszka w tym daniu ma iście nie pietruszkowy smak ;), smakuje jak... ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz