Fot. Grillowane pomidory z serem |
- 3 pomidory
- 1 mały ser owczy "oscypek"(dobre będą również z serem Camembert lub serem podpuszczkowym z mleka krowiego)
- świeże zioła (kolendra, bazylia) ok. 6 listków
Przyprawy:
- pieprz
- czubryca czerwona
- chili
Dodatkowo:
- dwa patyczki do szaszłyków
Przygotowania:
1. Pomidory kroję na pół. Łyżeczką wydrążam nasiona.
2. Oscypek kroję w drobną kostkę. Dodaje do niego rozdrobnione zioła i przyprawy. Mieszam.
3. Każdą z połówek pomidorów napełniam farszem serowym i nadziewam na patyczki do szaszłyków.
Fot. Pomidory faszerowane |
4. Szaszłyki grilluję. Są gotowe, gdy ser rozpuści się.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz