Doskonała do grillowanego kurczaka ;)
Fot. Sałatka z białą rzodkwią i kalarepką |
Składniki:
- ok. 150 g białej rzodkwi
- ½ dużej kalarepki
- garść liści roszponki
- garść liści rukoli
- ok. 200 ml jogurtu
- 1 łyżka śmietany
Przyprawy:
- mielona kolendra
- chili
- czubryca czerwona
- czubryca czerwona
Przygotowanie:
- Białą rzodkiew obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
- Kalarepę obieramy i kroimy w cieniutkie półplasterki
- W dużej misce mieszamy: rzodkiew, kalarepkę, roszponkę, rukolę z jogurtem i śmietaną.
- Dodajemy przyprawy: kolendrę, czubrycę czerwoną i chili. Mieszamy.
- Odstawiamy sałatkę w chłodne miejsce. Po ok. 15 min. jest gotowa.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz