Fot. Grillowany seler z serem Camembert |
Składniki:
- seler (korzeń)
- ser Camembert
- olej (użyłam kukurydzianego)
- chili
+ ewentualnie kilka listków świeżych ziół (użyłam roszponki i bazylii)
Przygotowanie:
1. Seler obieram i kroje na grube plastry.
2. Olej mieszam z chili i nacieram nim każdy plaser selera z obu stron.
3. Ser Camembert kroje na plasterki. Na każdy plaser selera kładę plasterek sera.
4. Grilluje seler z serem. Piecze się bardzo szybko.
5. Już na talerzach posypuje grillowany seler z serem Camembert świeżymi ziołami.
Smacznego :)
Udanych spotkań przy grillu z przyjaciółmi.
P.S. Danie przygotowywałam na tzw. grillu płytowym, ale powinno wyjść i na posiadającym rusz "siatkowy" i podobne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz