Co będzie potrzebne:
- 1 duża czeeerrwona papryka
- 1 cebula
- 1 mała pierś kurczaka
- 2 opakowania makaronu instant (tego z „zupek chińskich”)
Do smażenie:
- olej (użyłam mieszaniny oleju palmowego z masłem sklarowanym)
Przyprawy:
- ostre, ulubione (użyłam mieszanki przypraw „shoarma” i odrobiny mielonego pieprzu czarnego)
Do dzieła:
- Paprykę, cebulę, mięso kroimy na plasterki.
- Rozgrzewamy olej z masłem sklarowanym na patelni i wrzucamy na nią pokrojoną paprykę, cebulę i mięsko. Lekko smażymy. Dodajemy przyprawy. Od czasu do czasu mieszamy.
- Makaron lekko ugniatamy w torebce, Wykładamy na głęboką miskę. Nie zapomnijcie, o wybraniu z niej torebeczek z przyprawami. Makaron zalewamy gorącą wodą. Talerz przykrywamy. Czekamy ok. 5 minut.
- Miękki makaron odcedzamy z pomocą sita i dodajemy do pozostałych składników na patelni. Całość dokładnie mieszamy. Po kilku minutach danie jest gotowe.
Bardzo szybkie w przygotowaniu ;)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz