Składniki:
- 1 mała żółta cukinia
- 13 zielonych oliwek (użyłam tych nadziewanych marchewką)
- 2 plasterki sera "Złocisty lazur"
Do smażenia duszenia:
- masło, olej (użyłam słonecznikowego)
Ilość składników na małą przekąskę dla dwóch osób.
Przygotowanie:
1. Cukinię myję. Odcinam końce.
Kroję na plastry o grubości ok 1 cm i wrzucam na rozgrzany olej wraz z masłem.
Smażę kilka minut na średnim ogniu.
2. Oliwki kroję w cienkie plasterki i dodaje do cukinii.
Od czasu do czasu mieszam.
Duszę pod przykryciem kilka minut na małym ogniu.
3. Ser "Złocisty lazur" kroję w cienkie paseczki i dodaję na cukinie.
Kilka minut duszę pod przykryciem.
Gdy ser rozpuści się danie jest gotowe.
Smacznego :)
Żółta cukinia w całej okazałości:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz