Na... obiad w czasie majówki ;)
Składniki:
- 10 krewetek królewskich
- 10 dużych pieczarek pokrojonych na pół
- 1 duża cebula pokrojona na 10 części
- 10 małych kawałków czerwonej papryki
- kilka łyżek oleju słonecznikowego
- opakowanie mieszanki przypraw do dań grillowych lub własna ich kompozycja ;)
- 10 cienkich patyczków do szaszłyków
Ok. 8 godzin wcześniej zalewamy krewetki marynatą z oleju i przypraw.
Danie wykonałam na grillu elektrycznym:
Wykonanie:
1. Wszystkie składniki (oprócz krewetek) kroję.
2. Grzyby i warzywa obtaczam w oleju z przyprawami.
3. Na patyczki nadziewam: plasterek pieczarki, plasterek cebulki, krewetkę, kawałek papryki, plasterek pieczarki.
4. Grilluję.
Smacznego :)
P.S. Już po spałaszowaniu dopowiem: warto przed grillowaniem obciąć łebki krewetkom i wyciągnąć "czarną żyłkę" z grzbietu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz