Owoc granatu robił prawdziwe spustoszenie w mojej kuchni. Walka była krwawa, sok z niego zwykle był wszędzie...
Z czasem obmyśliłam sposób jego obierania. Połówkę granatu wkładam do dużej torebki foliowej. Jedną ręką uzbrojoną w łyżeczkę rozprawiam się z granatem wewnątrz torebki. drugą ręką trzymam całość od zewnętrznej strony ;)
Sałatka na niedzielny wieczór:
Ilość składników dla dwóch dużych łasuchów.
Składniki:
- 1/2 dużego owocu granatu (na specjalne życzenie mojego ulubionego łasucha)
- 4 plastry melona
- 2 nektarynki
Wykonanie:
1. Melon obieram ze skórki i kraje w plasterki.
2. Nektarynki myję, pozbawiam pestek i kroję w plasterki.
3. Granat dziele na dwie połówki. Z pomocą łyżeczki wyjmuję nasionka.
4. Wszystkie składniki mieszam.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz