poniedziałek, 18 czerwca 2012

Ziemniaki "w mundurkach" z serem

Ser biały został napadnięty przez dwóch łasuchów. Nie miał szans... ;)

Na scenę wkroczył jego dubler: ser owczy.

Składniki:
- 1 bardzo, bardzo duży ziemniak "w mundurku"
- 1-2 małe serki owcze (wędzone)
- odrobina masła

Do gotowania ziemniaka:
- woda, sól

Do smażenia, duszenia:
- olej (użyłam słonecznikowego), masło

Przyprawy:
- pieprz, papryka ostra


Ilość składników na minidanie  dla dwóch osób.

Wykonanie:

1. Ziemniaka myję, gotuję w lekko osolonej wodzie. Lekko przestygniętego kroję na pół. Każdą połówkę nacinam "na krzyż".

2. Na patelni rozgrzewam mieszaninę oleju i masła. Układam połówki ziemniaka. Do każdej nakładam odrobinę masła, pieprzu, startego sera i papryki. Duszę. Danie jest gotowe, gdy ser rozpuści się.

Smacznego :)

Jak podać? Może na liściach sałaty?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz