środa, 20 czerwca 2012

Bananowa "jajecznica" z melonem

... tak, bez jajek. 

Bananowa "jajecznica" z melonem
Fot. Bananowa "jajecznica" z melonem



Składniki:
- 1 banan
- 3 morele
- 2 łyżki serka miękkiego Camembert (ten do smarowania kanapek, bez dodatków)
- 2 duże plastry melona
- 3 łyżki wody

Ilość składników przygotowana na małą przekąskę dla dwóch osób.

Wykonanie:

Morele z pomocą noża i łyżeczki dryluję i wrzucam na patelnię z dodatkiem kilku łyżek wody.


Obranego ze skórki banana kroje na plasterki i dodaję do smażących się 
na bardzo małym ogniu owoców.


Smażące się owoce lekko ugniatam widelcem.
Dodaję na patelnię dwa duże plastry melona.


Do smażących się owoców dodaję ser Camembert. Mieszam niezbyt dokładnie, aby powstały przeplatające się smugi sera i masy owocowej.


Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz