czwartek, 7 czerwca 2012

Szybkie paszteciki z patelni

Pomysł na tłuste co nieco.


Składniki:
- arkusz kupnego ciasta francuskiego
- szynka w plasterkach
- ser kanapkowy typu feta
-  krojona drobno papryczka chilli lub w proszku
- liście roszponki

Przyprawy:

- mielony pieprz kolorowy

Do panierowania:
- jajko

Do smażenia:
- olej + niewielka ilość masła


Przygotowywanie:
1. Plasterki szynki kroję w paseczki i układam na cieście francuskim.
2. Liście roszponki rozdrabniam i rozkładam na szynkę.
3. Ser kruszę i rozkładam na ciasto.
4. Całość oprószam przyprawami i pokrojoną drobno papryczką chilli.
5. Ostrożnie zwijam ciasto farszem do wewnątrz  tworząc roladę.
6. Odstawiam roladę w chłodne miejsce na ok. 20 minut.
7. Roladę kroję w plastry grubości ok. 2 cm.
8. Plastry maczam w jajku z obu stron i układam na patelni na rozgrzany olej.
9. Smażę na złoty kolor.
10. Odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowych serwetkach.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz