środa, 20 marca 2013

Kisiel domowy pomarańczowo-jabłkowy z winogronami

Uwielbiam kisiel, najlepiej domowy nasycony aromatem wielu owoców.

Składniki:
- 1 jabłko
- 1 pomarańcza
- 7 kuleczek różowych winogron
- 2 szklanki wody
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej + 1/3 szklanki zimnej wody
- odrobina cynamonu


Przygotowanie:
1. Jabłko obieram i ścieram na najmniejszych oczkach tarki.
2. Pomarańczę obieram i kroję w małą kostkę.
3. Winogron kroję w plasterki.
4. Wodę zagotowuję z cukrem. Dodaję owoce i cynamon.
5. Zimną wodę rozrabiam z mąką ziemniaczaną. Zmniejszam ogień. Wodę z rozrobioną mąką ziemniaczaną  wlewam do gotującej się wody. Dokładnie mieszam.

Smacznego :)

P.S.
Będzie jeszcze lepsze z dodatkiem suszonych żurawin. ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz