Im bardziej szaro za oknem tym więcej koloru na talerzu. ;). W ten sposób bilansuje sobie ilość koloru w moim otoczeniu. Czekam na śnieg, biały, iskrzący...
Powracając do smażenia, jedzenia...
Składniki:
- 1/2 czerwonej papryki
- 7 pieczarek
- po 5 zielonych i czarnych oliwek
- 100 g kukurydzy z puszki
- 1 puszka pomidorów
- 5 suszonych pomidorów (Pokrojonych w paseczki. Kroiłam je z pomocą... kuchenny nożyczek z iście krawiecką pasją ;))
- japoński makaron pszenny dla dwóch osób
- duża łyżka poszatkowanej drobno świeżej pietruszki
Do smażenia:
- olej z winogron
- 1 łyżeczka masła
Przyprawy:
- czerwona słodka i ostra papryka
- sproszkowany pieprz kolorowy
- pieprz cayene
- odrobina gałki muszkatałowej i cynamonu
- sproszkowana kolendra
- sól
Wykonanie:
1. Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Wszystkie warzywa kroję i wrzucam na rozgrzany olej. Dodaję masło i całość duszę kilka minut.
3. Dodaję pomidory, przyprawy, pietruszkę. Duszę.
4. Dodaję makaron do warzyw na patelni. Mieszam i chwilkę podsmażam.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz