sobota, 24 listopada 2012

Japoński makaron z warzywami z patelni

Im bardziej szaro za oknem tym więcej koloru na talerzu. ;). W ten sposób bilansuje sobie ilość koloru w moim otoczeniu. Czekam na śnieg, biały, iskrzący...

Powracając do smażenia, jedzenia...

 Składniki:
- 1/2 czerwonej papryki
- 7 pieczarek
- po 5 zielonych i czarnych oliwek
- 100 g kukurydzy z puszki
- 1 puszka pomidorów
- 5 suszonych pomidorów (Pokrojonych w paseczki. Kroiłam je z pomocą... kuchenny nożyczek z iście krawiecką pasją ;))
- japoński makaron pszenny dla dwóch osób
- duża łyżka poszatkowanej drobno świeżej pietruszki



Do smażenia:
- olej z winogron
- 1 łyżeczka masła



Przyprawy:
- czerwona słodka i ostra papryka
- sproszkowany pieprz kolorowy
- pieprz cayene
- odrobina gałki muszkatałowej i cynamonu
- sproszkowana kolendra
- sól


 

Wykonanie:

1. Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2.  Wszystkie warzywa kroję i wrzucam na rozgrzany olej. Dodaję masło i całość duszę kilka minut.

3. Dodaję pomidory, przyprawy, pietruszkę. Duszę.

4. Dodaję makaron do warzyw na patelni. Mieszam i chwilkę podsmażam.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz