niedziela, 7 października 2012

Granatem w sałatkę owocową

Owoc granatu robił prawdziwe spustoszenie w mojej kuchni. Walka była krwawa, sok z niego zwykle był wszędzie...
Z czasem obmyśliłam sposób jego obierania. Połówkę granatu wkładam do dużej torebki foliowej. Jedną ręką uzbrojoną w łyżeczkę  rozprawiam się z granatem wewnątrz torebki. drugą ręką trzymam całość od zewnętrznej strony ;)

Sałatka na niedzielny wieczór:


Ilość składników dla dwóch dużych łasuchów.

Składniki:
- 1/2 dużego owocu granatu (na specjalne życzenie mojego ulubionego łasucha)
- 4 plastry melona
- 2 nektarynki

Wykonanie:
1. Melon obieram ze skórki i kraje w plasterki.
2. Nektarynki myję, pozbawiam pestek i kroję w plasterki.
3. Granat dziele na dwie połówki. Z pomocą łyżeczki wyjmuję nasionka.
4. Wszystkie składniki mieszam.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz