Następny buziak zaliczony ;)
Składniki:
- 150 g filetu z łososia (bez ości i skóry)
- 2 jajka
- 1/2 czerwonej papryki
- 100 g kukurydzy z puszki
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka majonezu
- 4 liście kapusty pekińskiej
- 1/2 szklanki żółtego sera startego na dużych oczkach tarki
Do smażenia:
- olej winogronowy
- masło
Przyprawy:
- mielona kolendra
- ostra czerwona papryka
Ilość składników dla dwóch osób.
Wykonanie:
1. Łososia kroje drobno w "kostkę" i wrzucam na patelnie na mieszaninę podgrzanego oleju z masłem. Mieszam.
2. Paprykę kroje w cienkie, krótkie paseczki i dodaję na patelnię. Mieszam.
3. Dodaję przyprawy: kolendrę i ostrą paprykę. Mieszam.
4. Dodaję kukurydzę i drobno posiekany czosnek. Mieszam. ;)
5. Jajka wbijam do kubeczka. Dodaję majonez i dokładnie... mieszam. ;)
.
6. Jajeczno-majonezową mieszankę dodaję na patelnię i mieszam aż do chwili ścięcia się jajek. (najwygodniej z pomocą plastykowej "łopatki").
7. Wyłączam ogień. Kapustę pekińską siekam i dodaję na patelnię. Mieszam. Całość posypuję zółtym serem. Mieszam.
Koniec mieszania... czas na jedzenie po takiej ilości "gimnastyki" ;)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz