poniedziałek, 21 maja 2012

Biała sałatka z rzodkwią i kalarepką


Doskonała do grillowanego kurczaka ;)

Sałatka z białą rzodkwią i kalarepką
Fot. Sałatka z białą rzodkwią i kalarepką


Składniki:
-         ok. 150 g białej rzodkwi
-         ½ dużej kalarepki
-         garść liści roszponki
-         garść liści rukoli
-         ok. 200 ml jogurtu
-         1 łyżka śmietany

Przyprawy:
-         mielona kolendra
-         chili
-    czubryca czerwona

Przygotowanie:
  1. Białą rzodkiew obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
  2. Kalarepę obieramy i kroimy w cieniutkie półplasterki
  3. W dużej misce mieszamy: rzodkiew, kalarepkę, roszponkę, rukolę z jogurtem i śmietaną.
  4. Dodajemy przyprawy: kolendrę, czubrycę czerwoną i chili. Mieszamy.
  5. Odstawiamy sałatkę w chłodne miejsce. Po ok. 15 min. jest gotowa.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz