niedziela, 20 maja 2012

Grillowane pomidory faszerowane serem a'la szaszłyki

grilowane pomidory z serem
Fot.  Grillowane pomidory z serem
Składniki:
- 3 pomidory
- 1 mały ser owczy "oscypek"(dobre będą również z serem Camembert lub serem podpuszczkowym z mleka krowiego)
- świeże zioła (kolendra, bazylia) ok. 6 listków

Przyprawy:
- pieprz
- czubryca czerwona
- chili

Dodatkowo:
- dwa patyczki do szaszłyków

Przygotowania:
1. Pomidory kroję na pół. Łyżeczką wydrążam nasiona.
2. Oscypek kroję w drobną kostkę. Dodaje do niego rozdrobnione zioła i przyprawy. Mieszam.
3. Każdą z połówek pomidorów napełniam farszem serowym i nadziewam na patyczki do szaszłyków.

Pomidory faszerowane
Fot. Pomidory faszerowane

4. Szaszłyki grilluję. Są gotowe, gdy ser rozpuści się.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz