środa, 15 lutego 2012

Studencki makaron instant z mięsem i papryką

W sposobie przygotowania tego dania wyczuwalna jest studencka dusza ;)

Studencki makaron instant z mięsem i papryką

Co będzie potrzebne:

-         1 duża czeeerrwona papryka

-         1 cebula

-         1 mała pierś kurczaka

-         2 opakowania makaronu instant (tego z „zupek chińskich”)


Do smażenie:

-         olej (użyłam mieszaniny oleju palmowego z masłem sklarowanym)

Przyprawy:

-         ostre, ulubione (użyłam mieszanki przypraw  „shoarma” i odrobiny mielonego pieprzu czarnego)

Do dzieła:

  1. Paprykę, cebulę, mięso kroimy na plasterki.
mięso


  1. Rozgrzewamy olej z masłem sklarowanym na patelni i wrzucamy na nią pokrojoną paprykę, cebulę i mięsko. Lekko smażymy. Dodajemy przyprawy. Od czasu do czasu mieszamy.
Studencki makaron instant z mięsem i papryką

  1. Makaron lekko ugniatamy w torebce, Wykładamy na głęboką miskę. Nie zapomnijcie, o wybraniu z niej torebeczek  z przyprawami. Makaron zalewamy gorącą wodą. Talerz przykrywamy. Czekamy ok. 5 minut.
  2. Miękki makaron odcedzamy z pomocą sita i dodajemy do pozostałych składników na patelni. Całość dokładnie mieszamy. Po kilku minutach danie jest gotowe.
Studencki makaron instant z mięsem i papryką

Bardzo szybkie w przygotowaniu ;)


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz