niedziela, 19 lutego 2012

Tropikalna sałatka z rybą wędzoną i mandarynkami

Orzeźwiająca dzięki mandarynce.


Tropikalna sałatka z rybą wędzoną i mandarynkami
Składniki:


½ ryby wędzonej (np. flądry)


½ papryki czerwonej


½ papryki zielonej


1 mały ogórek kiszony


4 zielone oliwki


3 mandarynki





Przygotowanie:


  1. Kroimy drobniutko zieloną i czerwoną paprykę oraz kiszony ogórek
  2. Kroimy w plasterki zielone oliwki
  3. Oddzielamy mięso ryby od kości i rozdrabniamy
  4. 2 mandarynki obieramy ze skóry, dzielimy na talarki i kroimy
  5. Wszystkie wyżej wymienione składniki mieszamy w dużej misce.
Ostatnią mandarynkę obieramy ze skóry, dzielimy na talarki i ozdabiamy nimi sałatkę.


Smacznego :)

Impresje
:
Mniej intensywna w smaku, ale równie dobra jest sałatka w której zamiast mandarynek użyłam pomarańczy:

Tropikalna sałatka z rybą wędzoną i mandarynkami





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz