niedziela, 19 lutego 2012

Sałatka z rybą wędzoną i jajami

Sałatka z rybą wędzoną i jajami


Składniki:


-         ½ zielonej papryki

-         ½ czerwonej papryki

-         ½ wędzonej ryby (użyłam flądry)

-         1 ogórek kiszony

-         1 ogórek konserwowy

-         4 oliwki zielone

-         5 jajek ugotowanych na twardo




Wykonanie:


  1. Wszystkie warzywa kroimy drobno
  2. Mięso ryby wędzonej oddzielamy od ości i rozdrabniamy
  3. 4 jaja obieramy ze skorupek i rozdrabniamy
  4. Wszystkie wyżej wymienione składniki mieszamy
  5. Ostatnie jajko obieramy ze skorupki i kroimy na plasterki, które posłużą do dekoracji sałatki na talerzu.
Tutaj przystrojona oliwkami i czerwoną papryką:

Sałatka z rybą wędzoną i jajami


 W planach z pieczarkami ;).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz