środa, 1 maja 2013

Zapiekanki z pieczarkami i serem Camembert

Bardzo dobre przed wymarszem na majówkę ;)


 Składniki:
- dwie duże bułeczki 
- 6 dużych pieczarek
- 1 ser Camembert
- 1 łyżeczka smażonej cebulki
- sól, pieprz
- 1/2 łyżeczki masła

Zapiekanki opiekłam na grillu elektrycznym.


Wykonanie:
1. Pieczarki obieram i kroję w grube plasterki.
2. Bułki kroję wzdłuż na dwie części. Smaruję masłem.
3. Ser Camembert kroję na grube plastry.
4. Na każdej bułce układam ser, pieczarki. 
5. Posypuję cebulką, pieprzem i solą.
6. Kilka minut grilluję na grillu.

Smacznego :)

P.S. Dobre są również z dodatkiem śliwek suszonych.


Kwiaty:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz