poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Grilowane pataty z cebulką

Z lekką fascynacją obracałam w dłoniach duży patat. Gdzie on wyrósł, na jakiej plantacji?...

Jak smakowałby patat upieczony w popiele w ognisku? Nie wiem ;)

Jak z grilla smakuje? Wiem. ;)

Składniki:


- duży patat
- kilka ziemniaczków, młodych
- jedna cebulka
- dużo kminku
- sól dla amatorów soli ;)
- olej (użyłam słonecznikowego )

Danie przygotowane na grillu elektrycznym płytowym.


Przygotowanie:
1. Warzywa obieram ze skórki i kroje w grube plastry.
2. Plastry układam na nasmarowanym oliwą grillu.
3. Posypuję obficie kminkiem.
4. Dość długo grilluję.


Smacznego :)

P.S. Co do tego... maślanka, kefir. ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz