poniedziałek, 16 lipca 2012

Żółta cukinia ze Złocistym Lazurem

13 oliwek zawitało do nas w "13 piątek". ;)



Składniki:
- 1 mała żółta cukinia
- 13 zielonych oliwek (użyłam tych nadziewanych marchewką)
- 2 plasterki sera "Złocisty lazur"

Do smażenia duszenia:
- masło, olej (użyłam słonecznikowego)


Ilość składników na małą przekąskę dla dwóch osób.

Przygotowanie:


1. Cukinię myję. Odcinam końce.
Kroję na plastry o grubości ok 1 cm i wrzucam na rozgrzany olej wraz z masłem.
Smażę kilka minut na średnim ogniu.

2. Oliwki kroję w cienkie plasterki i dodaje do cukinii.
Od czasu do czasu mieszam.
Duszę pod przykryciem kilka minut na małym ogniu.


3. Ser "Złocisty lazur" kroję w cienkie paseczki i dodaję na cukinie.
Kilka minut duszę pod przykryciem.
Gdy ser rozpuści się danie jest gotowe.













Smacznego :)

Żółta cukinia w całej okazałości:


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz