piątek, 27 kwietnia 2012

Grillowane piersi kurczaka z pieczarkami, serem Camembert, papryką i kolendrą

grilowana pierś kurczaka z farszem
Fot. Grillowane piersi kurczaka z pieczarkami, serem Camembert, papryką i kolendrą


Składniki:
- pierś kurczaka,
- kilka pieczarek (dałam 3)
- 2 plasterki czerwonej papryki
- co najmniej 1/2 opakowania sera Camembert
- kilka liści kolendry
- olej (użyłam słonecznikowego)

Danie przygotowywałam na tzw. "zamykanym" grillu z dwiema blachami grillującymi.


Przygotowanie:
1. Lekko zmrożoną pierś kurczaka kroję na cienkie, duże plastry.
2. Pieczarki, paprykę, ser Camembert i liście kolendry siekam bardzo drobno. Wszystkie posiekane składniki ugniatam dokładnie ze sobą. Sera Camembert powinno być tyle, aby zlepił wszystko.
3. Blaszki grilla elektrycznego smaruje olejem. Na każdy plasterek kurczaka nakładam małą kulkę mieszaniny serowo-pieczarkowo-parykowo-kolendrowej ;).
4. Zamykam grilla. Piekę do momentu, aż mięso będzie białe a farsz na tyle przypieczony, aby bez problemu odlepiać się od górnej blachy grilla.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz