Przypomnienie:
Składniki:
- 2 cebule (220 g.)
- 1 duża czerwona papryka (204 g.)
- 1 puszka pomidorów (400 g)
- kilka plasterków boczku (40 g)
Do smażenia, duszenia:
- olej (użyłam słonecznikowego)
Przyprawy, odrobinę nietypowe jak do leczo:
- chilli,
- kolendra
- pieprz czarny
- imbir
- carry
Ilość składników dla dwóch osób.
Przygotowanie:
1. Cebulę i paprykę kroję w "kostkę"
2. Plasterki boczku kroję w mniejsze kawałki.
3. Cebulę, boczek, paprykę podsmażam kilka minut na rozgrzanym oleju.
4. Dodaję pomidory, przykręcam gaz na minimum i duszę ok. 30-40 minut. Od czasu do czasu mieszam i dodaję przyprawy: chilli, kolendrę, imbir, pieprz czarny, carry ;)
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz